Vepřová panenka s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Vepřová panenka
  • 200 g Klobása Chorizo
  • 50 g Sádlo syrové
  • 170 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 738 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 135.5 mg
  • Draslík 1033.2 mg
  • Vláknina 7607.5 mg
  • Vitamín A 7607.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, přidáme nahrubo nakrájený česnek, snítky tymiánu a bobkový list. Osolíme, opepříme a vaříme ve 170 ml vody na mírném ohni asi 15 minut.

  • 2

    Paprikovou klobásu nakrájíme na plátky, promícháme s mletou sladkou paprikou a přidáme k masu. Jako poslední přimícháme vepřové sádlo.

  • 3

    Dusíme v odkryté nádobě, dokud se voda neodpaří.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu