Smažené marinované sardinky
Suroviny
- 500 g Sardinka obecná
 - 75 ml Voda pitná
 - 75 ml Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.8 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 70 mg
 - Vláknina 533.8 mg
 - Vitamín A 533.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a vykuchané sardinky vykostíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
V misce smícháme 75 ml vinného octa se stejným množstvím vody, přidáme sůl, pepř, najemno nasekanou petrželovou nať a bobkový list. Česnek oloupeme, prolisujeme a vmícháme do marinády. Do misky s marinádou vložíme sardinky a necháme odležet alespoň 3 hodiny.
 - 
                                3
Po uplynutí doby marinování sardinky vyjmeme, okapeme a vždy dvě sardinky přikládáme k sobě a obalujeme nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci.
 - 
                                4
Obalované sardinky smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme horké.