Smažené marinované sardinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Sardinka obecná
  • 75 ml Voda pitná
  • 75 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.8 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 70 mg
  • Vláknina 533.8 mg
  • Vitamín A 533.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané sardinky vykostíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V misce smícháme 75 ml vinného octa se stejným množstvím vody, přidáme sůl, pepř, najemno nasekanou petrželovou nať a bobkový list. Česnek oloupeme, prolisujeme a vmícháme do marinády. Do misky s marinádou vložíme sardinky a necháme odležet alespoň 3 hodiny.

  • 3

    Po uplynutí doby marinování sardinky vyjmeme, okapeme a vždy dvě sardinky přikládáme k sobě a obalujeme nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci.

  • 4

    Obalované sardinky smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme horké.

Komentáře k receptu