Špagety s česnekem a rajčaty
Suroviny
- 500 g Špagety
 - 25 g Petržel - nať
 - 10 g Chilli paprička sušená
 - 800 g Passata (drcená rajčata)
 - 30 g Ančovičky konzervované
 - 50 g Olivy černé
 - 35 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Kapary
 - 0.16 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 812 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 9.9 mg
 - Draslík 142.7 mg
 - Vláknina 7624 mg
 - Vitamín A 7624 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
 - 
                                2
V průběhu vaření těstovin smažíme asi minutu při střední teplotě na oleji drcený česnek, nasekanou petrželku a rozdrcené chilli papričky. Průběžně promícháváme.
 - 
                                3
Přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a směs za občasného zamíchání mírně vaříme asi 5 minut.
 - 
                                4
Do směsi vmícháme kapary, ančovičky a olivy a ještě 5 minut povaříme. Průběžně promícháváme. Omáčku dochutíme pepřem a solí a promícháme ji s těstovinami tak, aby těstoviny rovnoměrně obalila. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme parmezánem a servírujeme.