Staročeský houbový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 dl Voda pitná
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 1076.2 mg
  • Vláknina 14784.2 mg
  • Vitamín A 14784.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Směs čerstvých lesních hub očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Česnek oloupeme, koriandr omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Očištěné cibule nakrájíme nadrobno a dozlatova osmahneme na rozpáleném másle. K cibuli přidáme houby, které podusíme. Když se z nich vydusí všechna šťáva, posypeme je sladkou a pálivou paprikou, ochutíme solí, kmínem, koriandrem a pepřem. Promícháme, přisypeme mouku a vše dozlatova osmažíme.

  • 3

    Houby podlijeme vodou a znovu je dusíme přibližně 10-15 minut.

  • 4

    Houbový guláš dochutíme prolisovaným česnekem, případně solí a podáváme.

Komentáře k receptu