Roštěnka na víně
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
 - 30 g Kapie
 - 600 g Vepřové kotlety
 - 150 g Sádlo vepřové škvařené
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Víno bílé
 - 3 dl Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 588 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 94.2 mg
 - Draslík 671.6 mg
 - Vláknina 787.8 mg
 - Vitamín A 787.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém sádle z obou stran opečeme. Opečené maso vyndáme z pánve a na zbylém opeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka česnek, zaprášíme sladkou paprikou, posypeme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a vínem. Vařící se směs dobře rozmícháme, přidáme roštěnky, sterilizovanou kapii, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké pásky, které dáme k masu a společně dovaříme.