Makrela v thajské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 720 g Makrela obecná
  • 300 g Cibulka jarní
  • 10 g Citronová tráva
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 302.1 mg
  • Vláknina 4451 mg
  • Vitamín A 4451 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčka: smícháme rybí omáčku, ocet, limetkovou šťávu a cukr. Přikryjeme a postavíme stranou.

  • 2

    Mrkev, červenou papriku, zelenou chilli papričku a česnek nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a najemno nakrájíme i citronovou trávu.

  • 3

    Grilovací pekáč vyložíme alobalem, na ni narovnáme porce makrely a 3 minuty je z každé strany grilujeme 10 cm pod horkým grilem.

  • 4

    Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej přidáme mrkev, papriku, chilli papričku, česnek, cibuli, citronelu a asi 3 minuty průběžně promícháváme, velmi zprudka smažíme, až zelenina změkne.

  • 5

    Zeleninovou směsí pokryjeme porce ryby, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a servírujeme.

Komentáře k receptu