Česnečka ze Slovácka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 450 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 34.8 mg
 - Draslík 203.9 mg
 - Vláknina 1912 mg
 - Vitamín A 1912 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které dáme do hrnce s osolenou vodou, kam přidáme nasekanou petrželovou a celerovou nať, vegetu a sádlo. Vaříme do změknutí brambor.
 - 
                                2
Když jsou brambory uvařené, oloupeme česnek, prolisujeme a dáme do polévky, kterou ještě dochutíme solí a pepřem a hned odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, dáme menší množství na talíř, zalijeme připravenou polévkou a podáváme.