Spaghetti aglio olio
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 174.1 mg
 - Vláknina 4680.8 mg
 - Vitamín A 4680.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.
 - 
                                2
Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Feferonky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jader. Očištěné feferonky nakrájíme na nudličky. Petrželku opláchneme, osušíme a nadrobno nakrájíme, 1 polévkovou lžíci takto upravené petrželky si odložíme stranou.
 - 
                                3
Na pánvi si rozehřejeme olej. Na oleji 2 minuty smažíme na nudličky nakrájené feferonky. K feferonkám přidáme česnek a společně smažíme ještě asi 1 minutu tak, aby nám česnek nezhnědl (pokud zhnědne, zhořkne a to nechceme). Na směs rozdrolíme 1 chilli papričku.
 - 
                                4
Špagety necháme okapat a společně s petrželkou je přidáme ke směsi. Vše ochutíme solí a pepřem, naporcujeme na talíře a ozdobené zbylou petrželkou podáváme.