Hajdarábádská kořeněná sekaná
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
 - 100 g Olej rostlinný
 - 200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 1 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 194 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 77.5 mg
 - Draslík 700.6 mg
 - Vláknina 5125.2 mg
 - Vitamín A 5125.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.2 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno a polovinu osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Papriku, česnek a petržel nakrájíme na malé kousky, všechny suroviny i se zbytkem cibule důkladně promícháme a ze směsi utvoříme šišku.
 - 
                                2
Vložíme na osmaženou cibulku, podlijeme vodou a v rozehřáté troubě upečeme doměkka. Naporcujeme a ihned podáváme.