Zeleninová mísa s masem a sýrem Tofu
Suroviny
- 60 g Celer - nať
 - 30 g Mrkev kořen
 - 20 g Pórek
 - 4.5 g Pórek
 - 1 g Sezam - semena
 - 250 g Sýr sójový - Tofu
 - 1 g Sůl
 - 6 g Sůl
 - 0.3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Česnek
 - 2.8 g Česnek
 - 60 g Žampiony čerstvé
 - 4 g Cukr krupice
 - 300 g Hovězí maso přední
 - 150 g Hovězí maso zadní
 - 30 g Řeřicha
 - 10 g Shiitake houby
 - 100 g Fazole mungo
 - 12 g Škrob jemný kukuřičný gustin
 - 13 ml Omáčka sójová
 - 600 ml Voda pitná
 - 26 ml Olej stolní
 - 4 ml Olej sezamový
 - 3 ml Omáčka sojová světlá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1.2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 856 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 194.6 mg
 - Draslík 392.5 mg
 - Vláknina 5657.2 mg
 - Vitamín A 5657.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby Shiitake namočíme na hodinu do vody, potom je osušíme v utěrce a nakrájíme na plátky o rozměrech 1,5 x 5cm. Sýr Tofu nakrájíme na obdélníčky 2 x 4 cm a prosolíme je. Hovězí maso, určené k vývaru, opláchneme pod tekoucí vodou a nechme vařit v hrnci s vodou. Když se voda začne vařit, ponecháme maso na mírnějším ohni 30 minut, poté přidáme do vývaru koření - nasekaný pórek a česnek. Vaříme dalších 25 minut. Hovězí maso zadní propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme ho na 6 cm dlouhé nudličky a okořeníme kořenicí omáčkou. Mrkev a bambusové výhoky očistíme, nakrájíme na stejně dlouhé nudličky. Z klíčků fazolí Mungo odřežeme vršky a "ocásky". Řeřichu očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou. Na pánvi v oleji necháme ztuhnout celá vejce, nakrájíme jako ozdobu na nudličky. Prosolené kousky sýra obalíme ve škrobu, následně je usmažíme. V hrnci nad vroucí vodou spaříme žampióny v osolené vodě, potom je nakrájíme na nudličky. Řeřichu spaříme v osolené vroucí vodě, poté ji propláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na tenké nudličky. Kousky hovězího masa svážeme do malých balíčků společně s usmaženými kousky sýra Tofu tak, aby kousky maso bylo uprostřed balíčku, svážeme je stonky řeřichy. Maso urovnáme na dno hrnce, sýrové kousky a ostatní zeleninu upravíme tak, aby vše barevně ladilo. Na maso, sýr a zeleninu nalijeme vývar, pokrm přivedeme k varu, po dosažení varu vaříme dále na mírném ohni přibližně 15 minut. Poté pokrm dochutíme solí a sójovou omáčkou. Toto jídlo se vaří a konzumuje přímo u stolu. Podle korejské tradice se jí ze společné mísy.