Grilované vepřové plátky se salátem - Džéjuk kúi
Suroviny
- 50 g Salát hlávkový
 - 0.3 g Pepř černý mletý
 - 5.5 g Česnek
 - 24 g Cukr krupice
 - 550 g Vepřová kýta
 - 14 g Paprika mletá sladká
 - 14 g Cibulka jarní
 - 19 g Zelí hlávkové červené
 - 50 g Chryzantéma
 - 49.5 ml Omáčka sójová
 - 13 ml Olej stolní
 - 8 ml Sirup zázvorový
 - 26 ml Olej sezamový
 - 15 ml Víno rýžové čínské
 - 15 ml Víno rýžové čínské
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 93.9 mg
 - Draslík 572.3 mg
 - Vláknina 3457 mg
 - Vitamín A 3457 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkový salát a lístky chryzantémy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, lístky z chryzantémy otrháme a salát rozebereme na jednotlivé listy na konečnou oblohu pokrmu. Vepřové maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na větší obdélníčky - 4 x 6 cm. Kousky masa na stranách několikrát nařízneme, aby se nám při grilování nezkroutilo.
 - 
                                2
Nakrájené maso důkladně obalíme v marinádě - ve směsi zázvorové šťávy a rýžového vína a necháme v této směsi 10 minut marinovat. Po této době smícháme maso s 2/3 kořenící omáčky tak, abychom obalili každý kousek masa a necháme obalené maso odpočinout 30 minut. Marinované vepřové kousky potom grilujeme na grilu tak, že maso uložíme na grilovací rošt asi 15 cm nad zdrojem tepla, abychom maso nespálili.
 - 
                                3
První 3 minuty opékáme maso zprudka, potom oheň zmírníme, a dopékáme dalších 15 minut. Po 15 minutách maso obalíme zbytkovou třetinou kořenící omáčky a ještě 3 minuty grilujeme. Grilované vepřové maso podáváme obložené hlávkovým salátem a lístky chryzantémy.
 - 
                                4
Kořenící omáčka:
 - 
                                5
Jarní cibulku a česnek nasekáme nadrobno a smícháme s dalšími ingrediencemi, uvedenými v seznamu surovin.