Pečený králík na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý celý
  • 800 g Králík
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.43 dkg Máslo čerstvé
  • 1.29 dkg Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 916 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 175.5 mg
  • Draslík 678.4 mg
  • Vláknina 2101.5 mg
  • Vitamín A 2101.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme, osušíme a bohatě prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny rozkrájíme na kostičky, spolu s máslem rozpálíme a králíka osmahneme, vložíme kolečka cibule, osmažíme, podlijeme, osolíme, opepříme. Pečeme ze všech stran do červena. Hotového králíka vyndáme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a provaříme.

Komentáře k receptu