Pikantní telecí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sýr Parmezán
  • 500 g Telecí kýta
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 99.2 mg
  • Draslík 508.9 mg
  • Vláknina 1235.3 mg
  • Vitamín A 1235.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso omyjeme, osušíme, rozporcujeme na čtyři plátky, naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 2

    Petrželku, bazalku a pažitku opláchneme pod studenou vodou, na jemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme, Parmezán nastrouháme na jemno.

  • 3

    V míse smícháme hořčici, nakrájené bylinky, prolisovaný česnek a sýr.

  • 4

    Plátky masa z jedné strany potřeme připravenou směsí, pevně zamotáme, nakrájíme ostrým nožem na 2 cm silné plátky. Ty napíchneme přes maso na grilovací jehly, necháme chvíli odležet.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej, špízy smažíme přibližně 10 minut. Během smažení je několikrát otočíme.

  • 6

    Podáváme s pečivem nebo vařenými bramborami.

Komentáře k receptu