Indická kyselá čočkovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 0.5 kávová lžička Čertovo lejno
  • 1 ks Kari koření
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Koriandr mletý
  • 5 ks Hořčičné semínko
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Čočka jedlá
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1207.1 mg
  • Vláknina 16891.2 mg
  • Vitamín A 16891.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.7 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu, čočku propereme a vložíme do vroucí vody. Následně čočku rozmělníme a vrátíme zpět.

  • 2

    Na pánvi bez oleje opečeme koriandr, kmín, trochu pepře, vše následně rozdrtíme. Zázvor s česnekem důkladně semeleme. Čočkový vývar smícháme s opečeným kořením, špetkou soli, semletým česnekem a zázvorem, poté zakápneme citronovou šťávou. Vše necháme vařit pár minut na mírném plameni, následně odložíme stranou.

  • 3

    Na pánvi s olejem osmahneme lístky kari, chilli papričku, hořčičná semínka a assafoetidu. Ve chvíli, kdy začnou semínka prskat, nasypeme opečené koření do polévky. Ozdobíme lístky koriandru, podáváme horké.

Komentáře k receptu