Humr grilovaný s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 2370 mg
 - Bílkoviny 142 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 712.5 mg
 - Draslík 2174.7 mg
 - Vláknina 3427.8 mg
 - Vitamín A 3427.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 11 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme vodu a osolíme ji. Přidáme do ní tymián, rozmarýn, bobkový list, petržel a přivedeme ji k varu. Vložíme do vody humry a 5 minut povaříme. Pak humry vyjmeme a podélně je rozřízneme. Vyndáme z nich vnitřnosti. Zahřejeme si gril.
 - 
                                2
Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Vložíme ho do oleje a olej osolíme a opepříme. Polovinou olejové směsi potřeme rošt na grilování. Humry položíme na rošt rozříznutou plochou dolů. Grilujeme 5 minut. Pak humry obrátíme, potřeme zbytkem olejové směsi a grilujeme dalších 5 minut.