Batátová kaše s javorovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory sladké (Batáty)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 30 g Pomerančová kůra
  • 900 ml Voda pitná
  • 45 ml Sirup javorový
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 826 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 588.2 mg
  • Vláknina 7932.5 mg
  • Vitamín A 7932.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty oloupeme, nakrájíme na kousky, česnek oloupeme, rozpůlíme, obojí vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut do měkka. Scedíme, necháme okapat, přidáme olej, pepř, podle chuti sůl a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Přendáme do pekáčku, uhladíme, javorový sirup smícháme se strouhanou pomerančovou kůrou a kaši v pekáčku pokapeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při střední teplotě zhruba 25 minut.

Komentáře k receptu