Rajčatový krém a slané muffiny
Suroviny
- 400 g Rajčata
 - 7 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 50 g Pancetta
 - 70 g Sýr Parmezán
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 125 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 ml Vývar zeleninový
 - 125 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Rajčata sušená
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1124 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 14421.6 mg
 - Draslík 685.1 mg
 - Vláknina 7400 mg
 - Vitamín A 7400 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme rajčatový krém:
 - 
                                2
rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky;
 - 
                                3
cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji;
 - 
                                4
přidáme rajčata a prolisovaný česnek;
 - 
                                5
rozmixujeme dohladka a podle potřeby zředíme vývarem;
 - 
                                6
osolíme, přidáme bazalku a opepříme.
 - 
                                7
Nyní připravíme muffiny:
 - 
                                8
pancettu a sušená rajčata nakrájíme na kostičky;
 - 
                                9
parmazán nastrouháme;
 - 
                                10
smícháme mléko, vejce a mouku smíchanou s kypřícím práškem;
 - 
                                11
do mléčné směsi přidáme rozpuštěné máslo, parmazán, pancettu i rajčata;
 - 
                                12
tuto směs nalijeme do forem na muffiny a pečeme 20 minut na 180 °C.