Řecký kuřecí kebab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 322 mg
 - Bílkoviny 75 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 332 mg
 - Draslík 1150.4 mg
 - Vláknina 11764 mg
 - Vitamín A 11764 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.3 mg
 - Vitamín E 5.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si marinádu: smícháme utřený česnek s citronovou šťávou a kůrou, nasekanou cibuli, skořici, nové koření, oregano, papriku a olivový olej. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Přidáme kuřecí stehna vykoštěná, ale jinak nenaporcovaná a necháme přes noc marinovat.
 - 
                                3
Poté kuřecí maso napíchneme na dvě dlouhé jehly - buď připravujeme na grilu (budeme potřebovat gril, který si sám otáčí maso), na mírném ohni grilujeme 45-55 minut za stálého otáčení, nebo v troubě na 200 °C pečeme za občasného otočení také 45-55 minut.
 - 
                                4
Před krájením necháme 10 minut odpočívat zabalené v alobalu.