Ovocný krůtí tažín
Suroviny
- 400 g Čočka vařená
 - 300 g Krůtí maso
 - 70 g Meruňky sušené
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 70 g Švestky sušené
 - 500 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Koření ras el hanout
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Petržel
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mandle
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Koriandr
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 577 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 804.5 mg
 - Vláknina 22656.7 mg
 - Vitamín A 22656.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, mrkev a petržel nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Sušené meruňku a švestky nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Cibuli smažíme 8 minut na oleji, přidáme mrkev a petržel a smažíme dalších 8 minut. Poté přidáme utřený česnek a koření ras el hanout a po 30 vteřinách přilijeme vývar, rajčata a slitou cizrnu, sušené ovoce a 150 ml vody.
 - 
                                4
Osolíme, opepříme a vaříme 25-30 minut doměkka.
 - 
                                5
Krůtí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a osmažíme ho na pánvi. Poté ho na 5 minut přidáme do hrnce k zelenině.
 - 
                                6
Vmícháme med, sekaný koriandr a mandle nakrájené na hrubo.