Paprikový hummus
Suroviny
- 150 g Paprika červená
 - 120 g Tahini bez soli
 - 40 g Konopné semínko loupané
 - 50 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 330 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 86.2 mg
 - Vláknina 1424.6 mg
 - Vitamín A 1424.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixeru dáme očištěné, nakrájené papriky, pastu tahini, konopná semínka, oloupaný česnek, sůl, kmín, cayenský pepř a mletou papriku. Přilijeme citronovou šťávu a olivový olej. Vše rozmixujeme dohladka.
 - 
                                2
Hotový hummus necháme vychladit do ztuhnutí. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží v chladničce až 4 dny.