Česneková pomazánka s rybím filé
Suroviny
- 200 g rybí filé
 - 80 g Sýr čerstvý bez tuku
 - 50 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 4 špetka Sůl
 - 3 špetka Kmín mletý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 plátek Chléb celozrnný pšeničný
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 705 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 168.1 mg
 - Vláknina 7595 mg
 - Vitamín A 7595 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené rybí filé ochutíme pepřem, mletým kmínem a v pánvi na rozpáleném oleji ho krátce orestujeme dozlatova z každé strany. Pak přilijeme 50ml vody, filé osolíme a pod pokličkou podusíme přibližně 7 minut. Hotové měkké filé necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do mixéru dáme vychladlé kousky filé, žervé sýr, prolisovaný česnek a lžičku dijónské hořčice. Směs rozmixujeme na konzistenci krému. Pak krém dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Očištěnou jarní cibulku i s natí pokrájíme na kroužky. Tmavý chléb natřeme pomazánkou, posypeme jarní cibulkou a podáváme.