Špenát po římsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 30 g Hrozinky
  • 600 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 914.4 mg
  • Vláknina 7404.8 mg
  • Vitamín A 7404.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát omyjeme a nerozkrájený podusíme bez přidání vody. Potom jej vymačkáme.

  • 2

    V kastrole na oleji podusíme nasekaný česnek, petrželku, přidáme špenát, sůl a pepř.

  • 3

    Nakonec do špenátu přidáme cukr a rozinky.

Komentáře k receptu