Pečené brambory "á la méditerrané"
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 523 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 634.2 mg
 - Vláknina 7605 mg
 - Vitamín A 7605 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Důkladně omyjeme a v osolené vodě asi 20 minut vaříme brambory.
 - 
                                2
Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plyn stupeň 3-4, horkovzdušná trouba 180 °C). Na plech položíme pečicí papír.
 - 
                                3
Rozpůlíme uvařené brambory a stroužek česneku. Plochu řezu potřeme olivovým olejem a česnekem. Brambory rozložíme na plech, zasypeme strouhaným parmezánem a zapečeme v troubě asi deset minut.