Chřest s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Chřest bílý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pažitka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 398 mg
  • Draslík 524.3 mg
  • Vláknina 8462.5 mg
  • Vitamín A 8462.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest v dolní části uřízneme, oloupeme od hlaviček dolů, svážeme do svazečku a uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Na pánvi na rozehřátém másle zlehka umícháme vejce.

  • 3

    Okapaný chřest upravíme na mísu, navršíme míchaná vejce a ozdobíme jemně nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu