Chřest zapečený s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Cukr kostkový
  • 500 g Chřest bílý
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 253.8 mg
  • Draslík 341.9 mg
  • Vláknina 5354.8 mg
  • Vitamín A 5354.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest, svázaný do svazečků, uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený a okapaný chřest rozložíme do zapékacích misek a polijeme polovinou rozehřátého másla, posypeme polovinou strouhaného sýra a ochutíme solí a pepřem. Potom chřest se sýrem zalijeme rozšlehanými celými vejci a posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra, posolíme a popepříme a zalijeme druhou polovinou rozehřátého másla. Po té dáme misky zapéct na 10 minut, než ztuhnou vejce. Podáváme horké s pečivem.

Komentáře k receptu