Gratinovaný chřest po vlámsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 20 ks Chřest bílý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 194.4 mg
  • Draslík 122.2 mg
  • Vláknina 865.6 mg
  • Vitamín A 865.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Vložíme jej do máslem vymazané zapékací mísy.

  • 2

    Připravíme omáčku z měkkého másla smíchaného se smetanou, estragonem, petrželkou a nakrájenými, natvrdo uvařenými vejci. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Chřest zalijeme omáčkou, posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem a v horké troubě zapečeme dozlatova.

  • 4

    Podáváme k rybám a pokrmům z masa.

Komentáře k receptu