Chřest zadělávaný s houskovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Knedlík kynutý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 118.6 mg
  • Draslík 346.3 mg
  • Vláknina 8404.5 mg
  • Vitamín A 8404.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Žampióny podusíme na kousku másla s nasekanou petrželovou natí.

  • 3

    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z chřestu, vymícháme na hustší kaši a povaříme 10 minut. Poté přidáme chřest, houby a vše společně povaříme 3 minuty. Následně vmícháme žloutek rozkvedlaný v troše chladného chřestového vývaru a již nevaříme.

  • 4

    Chřest dáme na mísu a kolem urovnáme houskové knedlíčky.

Komentáře k receptu