Vepřová panenka s chřestem a cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Chřest bílý
  • 400 g Vepřová panenka
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Bešamel
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.17 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 90.2 mg
  • Draslík 1006.1 mg
  • Vláknina 8339.8 mg
  • Vitamín A 8339.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnku přivedeme vodu k varu, osolíme, přidáme cukr. Do vody vložíme oloupaný chřest a 15 minut vaříme. Po 10 minutách varu přidáme omyté cukety, pokrájené na hranolky. Povařenou zeleninu slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na medailonky. V pánvi rozpálíme olej, maso po obou stranách opékáme.

  • 3

    Podle návodu připravíme smetanovou omáčku a rozpustíme v ní máslo. Nakonec vmícháme protlak.

  • 4

    Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme zeleninu a přelijeme smetanovou omáčkou.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu