Vepřová panenka na grilu s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 360 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 73.5 mg
 - Draslík 821.3 mg
 - Vláknina 316 mg
 - Vitamín A 316 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme směs na marinádu z hořčice, medu, olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, mletého koriandru, sušené petrželové natě a na jemno nakrájené pažitky. Vše smícháme v mělké misce na zapékání, přidáme maso, obalíme marinádou a necháme 30 minut marinovat.
 - 
                                2
Následně marinované maso grilujeme na barbecue grilu nebo grilovací pánvi z obou stran po 3-4 minutách, délku grilování můžeme prodloužit, chceme-li mít maso propečenější.
 - 
                                3
Do zbylého olivového oleje a citronové šťávy přidáme 2 svazky blanšírovaného bílého chřestu, promícháme, položíme na gril a za občasného obracení grilujeme 2-3 minuty. Podáváme s grilovanýmn masem.