Sváteční talíř

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Chřest bílý
  • 400 g Jahody zahradní
  • 150 g Losos uzený
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 1 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 6 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 25.1 mg
  • Draslík 727 mg
  • Vláknina 12961.8 mg
  • Vitamín A 12961.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.5 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a oloupaný chřest svážeme nití a povaříme v osolené vodě asi 10 minut hlavičkami nahoru. Scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí chřest nakrájíme na kousky dlouhé asi 4cm.

  • 2

    Čekanku omyjeme a pokrájíme na kousky, petrželku na jemno nasekáme.

  • 3

    Smícháme olej, ocet, sůl, pepř a petrželku.

  • 4

    Jahody omyjeme a překrájíme na poloviny. Lososa krájíme na plátky.

  • 5

    Chřest, jahody, čekanku a lososa upravíme na talíře a přelijeme připravenou zálivkou.

  • 6

    Podáváme s opečenými toasty.

Komentáře k receptu