Chřestové palačinky po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.8 g Máslo čerstvé
  • 700 g Chřest bílý
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Oříšky piniové
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 281.6 mg
  • Draslík 853.9 mg
  • Vláknina 11363.2 mg
  • Vitamín A 11363.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s vejcem, mlékem a solí a necháme stát asi 30 minut.

  • 2

    Omytý a oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 8 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou šalotku jemně nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme rajčata a dusíme 4 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Z připraveného těsta usmažíme na másle 4 palačinky. Poklademe je chřestem a rajčaty, stočíme a urovnáme do vymazaného pekáčku. Přelijeme smetanou ochucenou citronovou šťávou, solí a pepřem a posypeme piniemi a nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře k receptu