Candát s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 416 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 9.5 mg
 - Draslík 209.3 mg
 - Vláknina 3065 mg
 - Vitamín A 3065 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce candáta vložíme do menšího množství osolené vařící vody a povaříme asi 10 minut.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme a odstraníme kůži. Porce urovnáme do mísy z varného skla, obložíme je kousky očištěného chřestu a přelijeme bešamelem.
 - 
                                3
Povrch posypeme na másle osmaženou strouhankou a pokrm pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.