Tagliatelle s chřestem a rajčaty
Suroviny
- 750 g Chřest bílý
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 200 g Těstoviny Tagliatelle
 - 500 g Chřest zelený
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tamarindová pasta
 - 1 ks Šalotka
 - 2 ks Rajčata Cherry
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 6 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 471 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 32 mg
 - Draslík 570.1 mg
 - Vláknina 10997 mg
 - Vitamín A 10997 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest oloupeme (zelený jen ve spodní třetině), zbavíme konců a šikmo nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou 1/2 šalotky. Přilijeme 3 lžíce vína, chvíli podusíme a vyjmeme z pánve.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme ještě 20 g másla, opečeme na něm zbylou šalotku, vmícháme chřest, 100 ml smetany a podusíme asi 5 minut. Osolíme a opepříme podle chuti. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a slijeme. Smícháme chřest s oloupanými, rozpůlenými rajčaty, ochutíme koriandrem a kořeněnou pastou a vše krátce osmahneme.
 - 
                                3
Těstoviny upravíme na talíře s omáčkou a ihned podáváme.