Tagliatelle se zeleným chřestem a avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tagliatelle
  • 15 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Cibule červená
  • 12 ks Chřest zelený
  • 2 ks Avokádo
  • 4 l Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olivy černé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 0.32 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1687 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 569.1 mg
  • Vláknina 17759.5 mg
  • Vitamín A 17759.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Opláchneme chřest, oloupeme spodní část stonku, odkrojíme dřevnatou část a povaříme 10 minut v osolené vodě. Slijeme přes síto, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Do vroucí osolené vody vhodíme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu. slijeme přes síto, necháme okapat.

  • 3

    Mezitím opláchneme a nakrájíme cukety na plátky. Rozpůlíme avokádo, vyjmeme pecku, odstraníme slupku, rozkrájíme na kostky, které okamžitě pokapeme citrónovou šťávou, aby ovoce nezhnědlo. Nasekáme petrželovou nať.

  • 4

    Zbylou šťávu smícháme s olivovým olejem a přidáme do hrnce, kde smícháme těstoviny, cukety, cibule, chřest, avokádo, vypeckované olivy a petrželovou nať. Dle chuti přidáme sůl a pepř. Rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným Parmezánem.

Komentáře k receptu