Rožněný chřest s holandskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Máslo čerstvé
  • 500 g Chřest zelený
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 404.7 mg
  • Draslík 35.7 mg
  • Vláknina 52.8 mg
  • Vitamín A 52.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Grilovací pánev potřeme olejem, rozpálíme a vložíme chřest zbavený dolních dřevnatých konců. Opékáme asi 5 minut a během pečení chřest jednou obrátíme.

  • 2

    Příprava omáčky: Do hrnku nalijeme ocet a svaříme na polovinu. Odstavíme z plotny a vmícháme 2 lžíce vody a po jednom přišleháme žloutky. Hrnek vrátíme na plotnu a na mírném ohni směs šleháme do husté, nadýchané pěny. Odstavíme z plotny a postupně všleháme rozpuštěné máslo. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.

  • 3

    Chřest upravíme na talíře a přelijeme holandskou omáčkou.

Komentáře k receptu