Rožněný chřest s holandskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 73 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 404.7 mg
 - Draslík 35.7 mg
 - Vláknina 52.8 mg
 - Vitamín A 52.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Grilovací pánev potřeme olejem, rozpálíme a vložíme chřest zbavený dolních dřevnatých konců. Opékáme asi 5 minut a během pečení chřest jednou obrátíme.
 - 
                                2
Příprava omáčky: Do hrnku nalijeme ocet a svaříme na polovinu. Odstavíme z plotny a vmícháme 2 lžíce vody a po jednom přišleháme žloutky. Hrnek vrátíme na plotnu a na mírném ohni směs šleháme do husté, nadýchané pěny. Odstavíme z plotny a postupně všleháme rozpuštěné máslo. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Chřest upravíme na talíře a přelijeme holandskou omáčkou.