Chřestová tortilla s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Chřest bílý
  • 85 g Klobása Chorizo
  • 200 g Chřest zelený
  • 120 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Brambory rané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 448 mg
  • Draslík 350.2 mg
  • Vláknina 6124.8 mg
  • Vitamín A 6124.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý a oloupaný bílý a zelený chřest vaříme 15-20 minut v mírně osolené vodě. Zelený chřest využijeme později na ozdobu. Okapaný bílý chřest nakrájíme na 4-6 cm dlouhé kousky.

  • 2

    Brambory nahrubo nastrouháme a spolu s plátky cibule smažíme na rozehřátém oleji. Přimícháme rozšlehaná vejce, klobásu nakrájenou na drobné kostky a bilý chřest. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Pokrm opékáme na rozehřátém oleji 10-12 minut, poté ho obrátíme a z druhé strany smažíme dalších 12 minut dozlatova.

  • 4

    Podáváme teplé, ozdobené zeleným chřestem.

Komentáře k receptu