Chřestová tortilla s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 402 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 448 mg
 - Draslík 350.2 mg
 - Vláknina 6124.8 mg
 - Vitamín A 6124.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý a oloupaný bílý a zelený chřest vaříme 15-20 minut v mírně osolené vodě. Zelený chřest využijeme později na ozdobu. Okapaný bílý chřest nakrájíme na 4-6 cm dlouhé kousky.
 - 
                                2
Brambory nahrubo nastrouháme a spolu s plátky cibule smažíme na rozehřátém oleji. Přimícháme rozšlehaná vejce, klobásu nakrájenou na drobné kostky a bilý chřest. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Pokrm opékáme na rozehřátém oleji 10-12 minut, poté ho obrátíme a z druhé strany smažíme dalších 12 minut dozlatova.
 - 
                                4
Podáváme teplé, ozdobené zeleným chřestem.