Uvařený losos se zeleninovým salátem, zalitý česnekovou omáčkou.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 134 g
 - Sodík 1799 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 426.3 mg
 - Draslík 1974.9 mg
 - Vláknina 17474.4 mg
 - Vitamín A 17474.4 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.3 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celého očištěného a šupin zbaveného lososa položíme do zapékací misky. K lososu přilijeme dostatečné množství rybího vývaru a na mírném plameni vaříme asi 1 hodinu. Uvařeného lososa necháme vychladit.
 - 
                                2
Brambory, mrkev, chřest a zelené fazolky uvaříme do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, vylijeme přebytečnou vodu a opět necháme zchladnout. Vychladnou zeleninu nakrájíme na kousky a promícháme s vařenými a na kousky nakrájenými vejci a s marinovanými artyčoky.
 - 
                                3
Nyní si připravíme česnekovou omáčku. Žloutky vyšleháme do pěny a přimícháme k nim citronovou šťávu, olivový olej, utřený česnek, sůl a pepř.
 - 
                                4
Studeného lososa vyjmeme z vývaru a odstraníme z něj kůži. Poté jej položíme na oválný talíř. Podáváme se zeleninovým salátem a česnekovou omáčkou.