Plátky z kambaly s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kambala
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 120 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Chřest bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 408.8 mg
  • Vláknina 673 mg
  • Vitamín A 673 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme a nakrájíme. Hlavičky necháme vcelku a vaříme odděleně od stonků. Hlavičky v páře, na dvouch lžicích oleje a trochou soli, stonky 10 minut v dostatečném množství mírně osolené vody. Stonky scedíme a rozmixujte se 4 lžícemi oleje a trochou soli.

  • 2

    Vytřeme olejem pekáč, vložíme plátky osolených a opepřených ryb, zalijeme bílým vínem. Pekáč přikryjeme hliníkovou fólií a necháme asi 10 minut v předehřáté troubě na 180°C. Plátky rybího masa přemístíme na servírovací mísu, přidáme chřestovou kaši, ozdobíme hlavičkami chřestu a hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře k receptu