Řezy z mořského jazyka s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chřest bílý
  • 600 g Mořský jazyk
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Brambory pečené
  • 150 ml Vývar rybí
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 1309.7 mg
  • Vláknina 18139.5 mg
  • Vitamín A 18139.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest nakrájíme na nudličky, vložíme do rendlíku do rozpáleného másla a pár minut podusíme.

  • 2

    Do hrnce vložíme filety z ryby, podlijeme trochou vývaru, přidáme lžíci másla a podusíme zakryté 12 minut.

  • 3

    Do máslem vymazaného pekáčku vložíme filety, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Chřest smícháme s bešamelem, vývarem z ryby z hrnce. Filety v pekáči zalijeme. Zapečeme v troubě 7 minut.

  • 4

    Podáváme s pečeným bramborem.

Komentáře k receptu