Řezy z mořského jazyka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořský jazyk
  • 80 g Karotka
  • 80 g Hrášek
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory vařené
  • 80 g Cibule
  • 20 g Celer - nať
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 1191.3 mg
  • Vláknina 10093.5 mg
  • Vitamín A 10093.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotku nakrájíme na kolečka, cibulku na kostičky, celerovou nať nahrubo a petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V rendlíku rozehřejeme lžíci másla, přisypeme zeleninu, ochutíme solí, cukrem a za občasného míchání dusíme na másle 3 minuty. Nyní zalijeme vodou, přisypeme hrášek a vaříme 10 minut. Zeleninu scedíme a vývar z ní si ponecháme.

  • 3

    Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, vložíme do něj osolené a opepřené rybí filety, zasypeme vařenou zeleninou, podlijeme vývarem z rendlíku a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.

  • 4

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu