Nudle s omáčkou z gorgonzoly a s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Chřest bílý
  • 220 g Sýr Gorgonzola
  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 175 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1023 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 103.1 mg
  • Draslík 228.2 mg
  • Vláknina 9314.8 mg
  • Vitamín A 9314.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z chřestu použijeme špičky. Rozložíme je rovnoměrně do zapékací misky, zakapeme olejem, posypeme solí a pepřem. V misce chřest obrátíme, abychom ho celý obalili v oleji a v troubě předehřáté na 230 °C pečeme asi 12 minut, až je chřest lehce nahnědlý a měkký.

  • 2

    Připravíme si gorgonzolu, rozdrobíme ji do misky se smetanou a ochutíme pepřem a solí.

  • 3

    V osolené vodě uvaříme na skus těstoviny, scedíme je a vsypeme do mísy. Těstoviny poklademe chřestem a přelijeme sýrovou omáčkou. Směs s těstovinami rychle promícháme, aby se sýr dobře roztavil. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu