Řeřichová omáčka s uzenou rybou
Suroviny
- 400 g Pstruh uzený
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 5 g Citronová kůra
 - 20 g Petržel - nať
 - 150 g Tvaroh jemný
 - 60 g Zakysaná smetana
 - 5 g Med včelí
 - 50 g Řeřicha
 - 50 g Ředkvička
 - 5 g Hořčice
 - 100 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 1.5 kg Chřest bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 572 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 110.2 mg
 - Draslík 1368.5 mg
 - Vláknina 17750 mg
 - Vitamín A 17750 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.9 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest pečlivě oloupeme a odkrojíme spodní dřevnaté části. Přivedeme k varu asi 1 l vody se solí, cukrem, máslem, citronovou kůrou a petrželkou. Vložíme do ní chřest a vaříme jej 10 minut. Potom vodu slijeme a chřest necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, s hořčicí, citronovou šťávou, medem, se solí a s pepřem. Opláchneme řeřichu a necháme ji okapat. Čtvrtinu lístků odložíme stranou a zbytek smícháme s tvarohovou směsí a se šlehačkou. Na talíře naservírujeme chřest, rybí maso a omáčku. Posypeme zbývajícími lístky řeřichy a ozdobíme plátky ředkviček.
 - 
                                2
Podáváme s toastovým chlebem a máslem.