Špaldové fusilli s fetou a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 665 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 12.8 mg
 - Draslík 175.7 mg
 - Vláknina 6437.5 mg
 - Vitamín A 6437.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na plátky nakrájenou šalotku podusíme na trošce oleje, podlijeme bílým vínem a necháme několik minut vařit. Přidáme rozdrobenou fetu a zvolna necháme rozpustit. Omáčku rozmixujeme s troškou vody a dáme stranou. Chřestu očistíme a příčně je nakrájíme.
 - 
                                2
Těstoviny vaříme ve slané vodě společně s chřestem nakrájeným na plátky a jeho celými špičkami.
 - 
                                3
Vše scedíme a dochutíme fondue z fety, posypeme čerstvě namletým pepřem a pokapeme olivovým olejem. Fusilli podáváme horké.
 - 
                                4