Špaldové fusilli s fetou a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 150 g Sýr Feta
  • 80 g Olej olivový extra panenský
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Chřest zelený
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 175.7 mg
  • Vláknina 6437.5 mg
  • Vitamín A 6437.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plátky nakrájenou šalotku podusíme na trošce oleje, podlijeme bílým vínem a necháme několik minut vařit. Přidáme rozdrobenou fetu a zvolna necháme rozpustit. Omáčku rozmixujeme s troškou vody a dáme stranou. Chřestu očistíme a příčně je nakrájíme.

  • 2

    Těstoviny vaříme ve slané vodě společně s chřestem nakrájeným na plátky a jeho celými špičkami.

  • 3

    Vše scedíme a dochutíme fondue z fety, posypeme čerstvě namletým pepřem a pokapeme olivovým olejem. Fusilli podáváme horké.

  • 4

Komentáře k receptu