Ragú s chřestem a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 500 g Chřest zelený
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Kerblík
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 274.5 mg
  • Vláknina 8014.5 mg
  • Vitamín A 8014.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku a česnek omyjeme a očistíme. Chřest také omyjeme a očistíme. Lusky hrášku omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Krevety omyjeme a očistíme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olivový olej a česnek a krevety na něm asi 3 minuty opékáme. Krevety vyndáme a odložíme stranou. Poté přidáme chřest, sladké lusky a cibulku a restujeme ještě dalších 5 minut. Přilijeme víno, 100 ml smetany a přidáme zpět krevety. Osolíme a opepříme a na mírném ohni necháme ještě 5 minut povařit.

  • 3

    Kerblík opláchneme a ze zbylé smetany, citronové šťávy, kerblíku a špetky soli uděláme ragú.

Komentáře k receptu