Chřestové ravioli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 430 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 555.3 mg
 - Draslík 177.1 mg
 - Vláknina 6610.3 mg
 - Vitamín A 6610.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hladké mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje a špetky soli vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 1 hodinu odpočinout.
 - 
                                2
Oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme a nasekáme. Přidáme nasekanou bazalku, ricottu, 2 žloutky, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na pláty. Na jeden plát ve stejnoměrných odstupech položíme vždy lžičku připravené chřestové náplně. Okraje plátu potřeme vodou, přikryjeme druhým plátem a vykrájíme čtverce. Okraje ještě přimáčkneme.
 - 
                                4
Ravioli vaříme v osolené vodě asi 8 minut, vyjmeme a upravíme na talíře.