Chřestové ravioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 g Bazalka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Ricotta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 555.3 mg
  • Draslík 177.1 mg
  • Vláknina 6610.3 mg
  • Vitamín A 6610.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hladké mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje a špetky soli vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 1 hodinu odpočinout.

  • 2

    Oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme a nasekáme. Přidáme nasekanou bazalku, ricottu, 2 žloutky, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na pláty. Na jeden plát ve stejnoměrných odstupech položíme vždy lžičku připravené chřestové náplně. Okraje plátu potřeme vodou, přikryjeme druhým plátem a vykrájíme čtverce. Okraje ještě přimáčkneme.

  • 4

    Ravioli vaříme v osolené vodě asi 8 minut, vyjmeme a upravíme na talíře.

Komentáře k receptu