Tagliatelle Primavera
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 539 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 66.7 mg
 - Draslík 246.1 mg
 - Vláknina 6735 mg
 - Vitamín A 6735 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
 - 
                                2
V průběhu vaření těstovin, nakrájíme chřest na kousky a vložíme je do vroucí vody. Zhruba po 2 minutách je naběračkou s otvory vyjmeme a ihned ponoříme do studené vody.
 - 
                                3
Vyloupané boby vložíme do 500ml vroucí vody, ihned scedíme, vložíme do studené vody, znovu scedíme a po vychladnutí oloupeme. Velmi mladé čerstvé boby nemusíme loupat, starší však tuhé slupky raději zbavíme. Pak boby uvaříme doměkka.
 - 
                                4
Nadrobno nakrájený celer smažíme na másle průběžně promícháváme asi 2 minuty, přidáme hrášek a smetanu a 3 minuty mírně vaříme. Do omáčky vložíme chřest, boby, parmazán, dochutíme pepřem a solí. Omáčku přivedeme k varu a asi minutu povaříme. Na závěr nalijeme omáčku na těstoviny a potřásáním promícháme. Ihned rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami bylinek a podáváme.