Fettucine s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 462 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 68.7 mg
 - Draslík 86.4 mg
 - Vláknina 6245 mg
 - Vitamín A 6245 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme chřest na krátké kousky (silnější výhonky předtím oloupeme) a smažíme je na másle při střední teplotě průběžně promícháváme asi 2 minuty doměkka. Přidáme nasekanou petrželovou nať a bazalku, podlijeme smetanou, osolíme a opepříme. Omáčku vaříme asi 2 minuty.
 - 
                                3
Přidáme nastrouhaný parmezán, důkladně ji promícháme, nalijeme na těstoviny a dobře protřeseme.