Fettucine s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 160 g Chřest bílý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Bazalka
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 650 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 68.7 mg
  • Draslík 86.4 mg
  • Vláknina 6245 mg
  • Vitamín A 6245 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme chřest na krátké kousky (silnější výhonky předtím oloupeme) a smažíme je na másle při střední teplotě průběžně promícháváme asi 2 minuty doměkka. Přidáme nasekanou petrželovou nať a bazalku, podlijeme smetanou, osolíme a opepříme. Omáčku vaříme asi 2 minuty.

  • 3

    Přidáme nastrouhaný parmezán, důkladně ji promícháme, nalijeme na těstoviny a dobře protřeseme.

Komentáře k receptu