Ravioli polévané šalvějovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Chřest zelený
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 311.7 mg
  • Draslík 37.1 mg
  • Vláknina 1715.2 mg
  • Vitamín A 1715.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje, másla a špetky soli uhněteme těsto, které zabalíme do alobalu a necháme ho 60 minut odpočívat. Chřest očistíme a uvaříme v 1 litru vroucí vody. Bylinky opereme a nasekáme. Chřest, bazalku, nastrouhaný sýr promísíme s 2 žloutky a směs ochutíme špetkou soli a pepřem.

  • 2

    Z odpočatého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na stejně velké čtverce. Na polovinu čtverců do středu rozdělíme připravenou náplň z chřestu, sýra a vajec.

  • 3

    Prázdnými čtverci těsta naplněné čtverce překryjeme, okraje utěsníme a potřeme vodou. Takto připravené ravioli vaříme v 1 litru vody 10 minut. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu