Křehké rýžové nudle s hovězí svíčkovou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí svíčková
  • 140 g Nudle rýžové
  • 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 12 ks Chřest zelený
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 449.9 mg
  • Vláknina 3074.5 mg
  • Vitamín A 3074.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej a po částech v něm osmažíme na kousky nalámané nudle. Vyjmeme je na papírovou utěrku a uchováme teplé.

  • 2

    V misce smícháme ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, cukr a lžíci vody. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a zprudka na něm opečemer omyté, na plátky nakrájené maso. Vyjmeme na talíř.

  • 3

    Do woku přidáme trochu oleje, na plátky nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor a po chvíli očištěný, na špalíčky nakrájený chřest a cibulky. Restujeme 2 minuty, zalijeme připravenou omáčkou, vložíme zpět maso a restujeme ještě 1 minutu. Nakonec zakapeme sezamovým olejem.

  • 4

    Hotovou směs navršíme na nudle a posypeme nasucho opraženými kešu oříšky.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu