Špagety primavera

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 155 g Chřest bílý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 155 g Sójové boby
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 884 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 44.2 mg
  • Draslík 1190.1 mg
  • Vláknina 21974.8 mg
  • Vitamín A 21974.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a udržujeme teplé.

  • 2

    Mezitím připravíme omáčku. Boby asi 2min povaříme ve vodě, scedíme, rychle zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Hráškové lusky očistíme od zbytků stonků, chřest nakrájíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu, smetanu a nastrouhaný parmazán. Podusíme asi 4min, až zelenina změkne. Ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Omáčkou přelijeme špagety a ihned podáváme.

Komentáře k receptu